Project Description

GRAVID PILATES

Som gravid vill du må bra!
Ge din kropp bra förutsättningar för att ta sig an uppgiften på bästa möjliga sätt. Fokus ligger på vad som händer med Din kropp under graviditeten
– en kropp i förändring!

Anmäl dig här!

TISDAGAR

PERSONLIG VÄGLEDNING

FRI TILLGÅNG TILL ONLINE-TRÄNING

GRAVID Träning v. 45-50

PILATESPAKETET

  • Kurs 6 veckor
  • PILATESNU.se för kompletterande online-träning

Med säker och anpassad träning förbereder dig inför förlossningen så att du där och då har kunskapen att andas, slappna av och känna ökad styrka. Med medveten träning ger du din kropp förutsättningar att ta sig an uppgiften att vara gravid på bästa möjliga sätt. Du kan träna hos oss under hela din graviditet och vår rekommendation är att du börjar så snart du vet att du är gravid.

”Knipövning fick en helt ny mening efter att ha gått på gravidpilates hos Lina. Jag vet nu hur rätt hållning och vad styrka inifrån har för betydelse för välmåendet under graviditeten – jag tränade bort min bäckensmärta/foglossning! Har haft så mycket nytta av min nya kunskap både under och efter förlossningen. Jag är tacksam för att jag mötte just Lina!”Julia Sjövall Månsson

💜 Läs även Marias upplevelse längre ner. Där ser du även en kort film på hur vår gravidklass kan se ut.

KURSDAG: Tisdag kl. 16.15 – start 7 november
PRIS: 1495 kr

Kom ihåg att använda ditt FRISKVÅRDSBIDRAG!

Anmäl dig här!

Open & Release – vår unika gravidträning! 

Metoden vi använder kallas ”Open and Release” och stärker din hållning samt din fascia (bindväv) parallellt med dina muskler. Fascian är kroppens största organ och beskrivs enklast som kroppens klister då den håller ihop kroppen. Kvinnor byter facsiastruktur två gånger i månaden i samband med mens och ägglossning, under din graviditet påverkas fascian hela tiden. Med vår gravidträning stärker du hela kroppen samtidigt, inifrån och ut. Du kommer märka stor skillnad i bäckenbotten samt djupt liggande buk- och ryggmuskulatur. Att ha en stark bäckenbotten innebär även att medvetet kunna slappna av, vilket är extra viktigt vid din förlossning.

Träning vid foglossning
Metoden vi använder är skonsam och visar underverk vid bäckensmärta (foglossningar), svår som lindrig. Foglossning är vanligtvis något som sker först mot slutet av en graviditet. Känningarna i början av din gravidtet är oftast ett ”vanligt ryggproblem” som påverkar dina fogar lite för tidigt i och med den hormonella omställningen i kroppen. Det går att göra underverk med rätt träning!

Kvalitetssäkra din träning
Lina, din instruktör har spetskompetens inom gravid- och mammaträning. Hon är certifikat för Pre & Post Natal Specialist™, Diastasis Recti, Pelvic Floor Health samt Pilates for Menopause genom The Center for Womens Fitness och Carolyn Anthony. Hon valde dessa utbildningar då Carolyn är ledande i världen inom forskning av träning för gravida och efter graviditet. Lina har under sina 15 år som studioägare i Göteborg hjälpt många kvinnor med fantastiska resultat vid svår bäckensmärta (foglossning), återställning av delade magmuskler och träning under de olika trimesterna 1-4. Hon kan kvalitetssäkra din träning!

Styrkan med Pilatespaketet GRAVID
Du skapar bra förutsättningar för att uppnå det träningsresultat du söker med en fast träningsdag i veckan här på studion samt tillgång till online-träning hos PILATESNU.se. Kursen är din fasta träningsdag och här är du alltid bokad. PILATESNU.se är en streamingtjänst så du kan träna hemma mellan kurstillfällena, när det passar ditt schema. Vi rekommenderar att du kör 1-2 klasser hemma mellan tillfällena hos oss. Missad klass kan tas igen på annan lämplig klass vid mån av plats under kursperioden. Med detta koncept väljer du själv hur många dagar i veckan du vill träna och du behöver aldrig känna att du missar en klass.

Första tillfället gör vi en introduktion med hållningsanalys och genomgång av pilatesteknikens grundprinciper och termer. Vi tittar på vad som menas med en bra hållning under en graviditet och varför det blir trassel i den ibland. Du får lära dig hitta dina djupa hållningsmuskler, plus att du får tips att tänka på i vardagen.

Under kursen skapar du en bra träningsrutin och en hållbar plan som snabbt visar sig i en starkare och smidigare kropp. Din ökade kroppsmedvetenhet kommer att stärka dig både fysiskt och psykiskt, vilket är en stor och billig investering i din hälsa. Du lär dig effektiva övningar som du kan göra hela vägen fram till förlossningen, samma övningar kan du sedan göra för att påbörja en skonsam rehabilitering så snart det känns bra som nybliven mamma. Tack vare våra små grupper kan din vi kvalitetssäkra din utveckling. Rätt träning under din graviditet gör det lättare för kroppen att återhämta sig efter din förlossning!

Så här säger Maria Svensson

– Lina och gravidpilates har gett mig verktyg att hantera kroppens förändringar med allt vad det innebär under en graviditet.

Lina är ett proffs ut i fingerspetsarna och guidar tryggt och stabilt oss deltagare genom övningar som får oss att bli både starkare och mer avslappnade. Kroppskännedomen som blir en naturlig del av kursen kommer jag alltid bäramed mig. Jag känner mig rustad och trygg inför förlossningen, jag är övertygad om att flera små knep från gravidpilatesen kommer vara värdefulla när det väl är dags. Tack för allt Lina!

Anmäl dig här!

Kontakta oss på info@studio-pilates.se vid eventuella frågor. Vi finns här för din skull!

Avtalsvillkor

Anmälan är bindande och Studio PILATES friköper sig från ångerrätt. Anmälan är personlig och gäller endast för aktuell tidsperiod. Du som kund ansvarar själv för att ditt hälsotillstånd är sådant att du utan risk kan delta i aktiviteterna hos Studio PILATES och avsäger Studio PILATES alla medarbetare allt ansvar. Studio PILATES förbehåller sig rätten att ändra eller ställa in planerad kurs beroende på antal anmälda.

Betalning sker i samband med anmälan. Avgift betalas endast tillbaka vid uppvisande av läkarintyg godkänt av Studio PILATES. Vid avhopp utgår en administrativ avgift oavsett läkarintygets orsak. Kund betalar alltid för träning som utförts innan avhopp meddelats.

Läs fullständiga avtalsvillkor. Du godkänner att vi sparar dina uppgifter enligt vår integritetspolicy.