Project Description

GRAVID PILATES

Välkommen till gravidträningen
som är början på din resa mot en framgångsrik förlossning!

Anmäl dig här!

TISDAG / TORSDAG

PERSONLIG VÄGLEDNING

ONLINE-TRÄNING

GRAVID TRÄNING v. 35-42

🎉 EARLY BIRD PRIS 🎉 Anmäl dig senast 15 juni och spara 1300 kr!

Som gravid vill du må bra och ge din kropp bra förutsättningar för att ta sig an uppgiften på bästa möjliga sätt. Hos oss kommer du träna på ett säkert och anpassat sätt samt lyfta din kunskap för hur du kan maximera din förberedelse inför kommande förlossning. Kursen är upplagd för att du ska få rätt övningar så du känner dig stark och smidig genom hela din graviditet, men även för att du under förlossningen ska känna dig trygg med att andas och kunna slappna av medvetet. Fokus ligger på vad som händer med DIN kropp – en kropp i förändring!

GRAVIDPILATES PAKETET 8 veckor

  • gravidkurs på studion
  • drop-in på cirkelträningen
  • online-träning för hemmabruk
  • mirakelbollar

Våra tidigare kunder har berättat hur de kände sig starka, energifyllda och självsäkra under sin förlossning tack vare vår träning. Precis det som jag som instruktör strävar efter att DU ska uppnå! 

”Knipövning fick en helt ny mening efter att ha gått på gravidpilates hos Lina. Jag vet nu hur rätt hållning och vad styrka inifrån har för betydelse för välmåendet under graviditeten – jag tränade bort min bäckensmärta/foglossning! Har haft så mycket nytta av min nya kunskap både under och efter förlossningen. Jag är tacksam för att jag mötte just Lina!”Julia Sjövall Månsson

💜 Se filmer och läs om Anna och Marias upplevelse längre ner.

Under träningsperioden får du:

  • En fast träningsdag i veckan här på studion, möjligheten att komplettera med vår Cirkelträning (stationsträning med pilatesmaskinerna) samt tillgång till online-träning för hemmabruk när det passar ditt schema. Med detta koncept behöver du aldrig känna att du missar en klass och väljer själv hur många dagar i veckan du vill träna. Vi rekommenderar att du kör 1-3 klasser i veckan.
  • En hållbar plan som snabbt visar sig i en starkare och smidigare kropp. Din ökade kroppsmedvetenhet kommer att stärka dig både fysiskt och psykiskt. Du skapar bra förutsättningar för att må bra under hela din graviditet.
  • Lära dig effektiva övningar som du kan göra hela vägen fram till men även under förlossningen. Rätt träning under din graviditet gör det lättare för kroppen att återhämta sig efter din förlossning!

Vi rekommenderar att du börjar så snart du vet att du är gravid för att tidigt lära dig kontrollera och stärka din bäckenbotten samt andning, samma övningar använder du sedan för att påbörja en skonsam rehabilitering som nybliven mamma. Du kan träna med oss under hela din graviditet! 

Möt likasinnade och börja din resa mot en framgångsrik förlossning idag! Grupperna är små och efterfrågan är hög, så se till att du ansluter dig till oss så snart som möjligt för att garantera din plats. Kom ihåg att använda ditt FRISKVÅRDSBIDRAG.

KURSDAG: Tisdag kl. 16.15 – start 27 augusti
​ 🎉 EARLY BIRD PRIS: 2 495 kr (ord.pris 3 795 kr) gäller vid anmälan senast 15 juni.

Anmäl dig här!

Så här säger Anna Svensson

– Jag har fått uppleva en ny träningsform och känner en annan typ av styrka och smidighet. En kombination av gravidpilates och cirkelträning var ett vinnande koncept för mig! 

Jag började gå hos Lina i början av min graviditet och tog min sista klass endast tre dagar innan Viggo bestämde sig för att komma. 😍 Genom kursen har jag blivit mer medveten om vad som händer i kroppen under en sådan kroppslig förändring som en graviditet innebär. Lina är oerhört proffsig med många års erfarenhet, vilket märks tydligt! Från första anblick individanpassar hon träningen efter vad varje deltagare behöver, trots fullbokad klass.

Jag har blivit mer medveten om min andning och vilken betydelse den faktiskt har. När det väl var dags för min förlossning så var jag trygg med de redskap jag hade fått på vägen. 

Ett stort plus är hur Lina väver in humor tillsammans med sitt familjära sätt att möta oss deltagare på. Tack för allt! 

Anmäl dig här!

Kontakta oss på info@studio-pilates.se vid eventuella frågor. Vi finns här för din skull!

Open & Release – vår unika gravidträning! 

Metoden vi använder kallas ”Open and Release” och stärker din hållning samt din fascia (bindväv) parallellt med dina muskler. Fascian är kroppens största organ och beskrivs enklast som kroppens klister då den håller ihop kroppen. Kvinnor byter facsiastruktur två gånger i månaden i samband med mens och ägglossning, under din graviditet påverkas fascian hela tiden. Med vår gravidträning stärker du hela kroppen samtidigt, inifrån och ut. Du kommer märka stor skillnad i bäckenbotten samt djupt liggande buk- och ryggmuskulatur. Att ha en stark bäckenbotten innebär även att medvetet kunna slappna av, vilket är extra viktigt vid din förlossning.

Träning vid foglossning

Metoden vi använder är skonsam och visar underverk vid bäckensmärta (foglossningar), svår som lindrig. Foglossning är vanligtvis något som sker först mot slutet av en graviditet. Känningarna i början av din gravidtet är oftast ett ”vanligt ryggproblem” som påverkar dina fogar lite för tidigt i och med den hormonella omställningen i kroppen. Det går att göra underverk med rätt träning!

Kvalitetssäkra din träning

Lina, din instruktör har spetskompetens inom gravid- och mammaträning och närmare 20-års erfarenhet. Hon är certifikat för Pre & Post Natal Specialist™, Diastasis Recti, Pelvic Floor Health samt Pilates for Menopause genom The Center for Womens Fitness och Carolyn Anthony. Hon valde dessa utbildningar då Carolyn är ledande i världen inom forskning av träning för gravida och efter graviditet. Lina har hjälpt många kvinnor med fantastiska resultat vid svår bäckensmärta (foglossning), återställning av delade magmuskler och träning under de olika trimesterna 1-4. Hon kan kvalitetssäkra din träning!

Första tillfället gör vi en introduktion med hållningsanalys och genomgång av pilatesteknikens grundprinciper och termer. Vi tittar på vad som menas med en bra hållning under en graviditet och varför det blir trassel i den ibland. Du får lära dig hitta dina djupa hållningsmuskler, plus att du får tips att tänka på i vardagen.

Så här säger Maria Svensson

– Lina och gravidpilates har gett mig verktyg att hantera kroppens förändringar med allt vad det innebär under en graviditet.

Lina är ett proffs ut i fingerspetsarna och guidar tryggt och stabilt oss deltagare genom övningar som får oss att bli både starkare och mer avslappnade. Kroppskännedomen som blir en naturlig del av kursen kommer jag alltid bäramed mig. Jag känner mig rustad och trygg inför förlossningen, jag är övertygad om att flera små knep från gravidpilatesen kommer vara värdefulla när det väl är dags. Tack för allt Lina!

     
  På bilderna se du Maria och Märta 💜

Anmäl dig här!

Kontakta oss på info@studio-pilates.se vid eventuella frågor. Vi finns här för din skull!

Avtalsvillkor

Anmälan är bindande och Studio PILATES friköper sig från ångerrätt. Anmälan är personlig och gäller endast för aktuell tidsperiod. Du som kund ansvarar själv för att ditt hälsotillstånd är sådant att du utan risk kan delta i aktiviteterna hos Studio PILATES och avsäger Studio PILATES alla medarbetare allt ansvar. Studio PILATES förbehåller sig rätten att ändra eller ställa in planerad kurs beroende på antal anmälda.

Betalning sker i samband med anmälan. Avgift betalas endast tillbaka vid uppvisande av läkarintyg godkänt av Studio PILATES. Vid avhopp utgår en administrativ avgift oavsett läkarintygets orsak. Kund betalar alltid för träning som utförts innan avhopp meddelats.

Läs fullständiga avtalsvillkor. Du godkänner att vi sparar dina uppgifter enligt vår integritetspolicy.