Våra pilatesinstruktörer…

… erbjuder dig marknadens bästa pilatesträning. För att lyckas med detta lägger vi mycket fokus på den nyaste kunskap om kroppen samt att se den som en helhet. Vi hämtar regelbundet ny kunskap och inspiration på workshops och utbildningar runt om i världen. Kroppen visar upp fantastiska resultat när du ger den förutsättningen och arbetar med den som en helhet. Målet är att du ska bli ”en strak själ i din alldeles egna lyxförpackning”. Vi är här för att hjälpa dig med det som vi är starkast inom – rörelseanalys och funktionell träning på detaljnivå.

LINA HÅKANSSON

Beskrivs som kunnig, knasig och positiv.
Med en spetskompetens och ett hököga för detaljer.

– Du lämnar ingenting på kroppen åt slumpen, säger dina kunder.
– UNDERBART! Då har jag lyckats leverera det jag vill förmedla, svarar Lina och ler stort

Min styrka är att ta reda på var rörelsen ”hakar upp sig” och få dig att lösa detta. Det är alltid ett team-arbete mellan mig och dig som kund, där jag har kompetensen att se vilka verktyg du behöver och se till att du förstår dem så du kan använda dem både i din träning och vardag. Målet är alltid att du som kund ska gå härifrån och ha lärt dig något nytt.

Tillsammans skapar vi ett långsiktigt hållbart resultat för dig!

Mer om Lina…
Med sitt brinnande intresse för kroppen har hon ett stort behov av att ständigt fortsätta utbildas, utvecklas och ta del av den senaste pedagogiken och trenderna inom pilates och hållbar träning. Detta för att kunna fortsätta leverera den mest kvalitativa pilatesträningen till dig. Lika viktigt är det att ha kul och våga vara lite knasig på vägen dit.

Första STOTT-pilatesutbildningen tog hon 2004 och blev snart en av Sveriges första Fullt Certifierade STOTT PILATES Instructors. Genom året har hon byggt på med ett flertal internationella specialistutbildningar och licenser som bl.a ISP (Injuries and Special populations) och ScolioPilates (skolios), rehabilitering efter Bröstcancer, specialistutbildning för Bäckenbotten, Delade Magmuskler, Gravid, Mamma samt träning under och efter Klimakteriet. Hon har kompletterat sin pilates med parallella branscher som Yoga och Livsstils Coaching.

Förutom pilates har hon en bakgrund som elitgymnast inom Rytmisk Gymnastik (C4-gymnasterna) och professionell yrkesdansare (Balettakademien Göteborg), Cheerleading och Friskis & Svettis. Som du förstår så brinner hon för rörelser och att se dig som en helhet!

Pilates sprider sig snabbt både som förebyggande träning och rehabilitering. Själv upptäckte hon pilates efter en knäskada som krävde en stor operation och risk för slutet på karriären som proffsdansare.

– Efter operationen började jag träna pilates för att stabilisera hela kroppen. Till en början använde jag träningen för att maxa min knä-rehabilitering då målet var att kunna fullfölja min utbildning på Balettakademien. Ganska snart insåg jag att träningen skulle förbli en del av min grundträning för att undvika framtida skador. Pilates blev min prehabilitering! Om jag hade börjat med pilates innan knäskadan hann bli så allvarlig hade jag troligtvis kunnat undvika operation. Nu fungerar mitt knä bra och något av det bästa med mitt jobb och min erfarenhet är att få guida andra till ett rörelsemönster som får dem att utföra både övningar och rörelser som de trodde var omöjliga, oavsett träningsbakgrund.

Mellan åren 2007-2022 drev hon Göteborgs första kompletta pilatesstudio Studio PILATES på Linnégatan. 2021 såg hon möjligheterna i klubbstugan inne på IP och satte igång en totalrenovering. Idag hittar du Kristianstads enda kompletta pilatesstudio full med pilatesmaskiner och mindre pilatesredskap i just denna lokal!

Hennes basutbildningar är Fullt Certifierad STOTT PILATES® instruktör samt det världsledande kvinnohälsa-utbildningscentrets The Center for Women´s Fitness Certifieringar inom :
– Pre-/Postnatal Pilates Specialist (gravid/mamma)
– Diastasis Recti (delade magmuskler)
– Pelvic Floor Healt (bäckenbotten problematik)
– Pilates for Menopause (klimakteriet)

Hon drivs av tanken att bygga upp sig själv som ”en stark själ i lyxförpackning”

AMANDA GUNNESSON

Delägare i PILATESNU.se och Linas ”partner i crime”. Bosatt i Göteborg.