Fullt Certifierade Pilatesinstruktörer

Vi har marknadens bästa pilatesträning. Vi fokuserar på den senaste kunskapen om kroppen och ser den som en helhet. Vi söker regelbundet ny kunskap och inspiration från workshops och utbildningar runt om i världen. När du ger kroppen rätt förutsättningar och arbetar med den som en helhet ger det fantastiska resultat. Vårt mål är att du ska bli en stark och strålande person. Vi är experter inom rörelseanalys och funktionell träning på detaljnivå och finns här för att hjälpa dig.

LINA HÅKANSSON

Beskrivs som mycket kunnig, nära till skratt och lite knasig.
Genom sin spetskompetens har hon utvecklat ett hököga för detaljer.

– Du lämnar ingenting på kroppen åt slumpen, säger dina kunder.
– UNDERBART! Då har jag lyckats leverera det jag vill förmedla, svarar Lina och ler stort

Jag har förmågan att identifiera var rörelsen blir svår och hjälper dig att överkomma detta hinder. Det är en samarbetsprocess mellan mig och dig som kund, där jag har kunskapen att identifiera vilka verktyg du behöver och se till att du förstår dem så att du kan använda dem i både träning och vardag. Målet är alltid att du som kund ska lämna med nyvunnen kunskap. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart och långsiktigt resultat som passar dig!

Mer om Lina…

Med sitt brinnande intresse för kroppen älskar hon att ständigt fortsätta utbilda sig, ta del av de senaste trenderna inom pilates och hållbar träning. Det är viktigt för henne att kunna erbjuda dig den bästa pilatesträningen av högsta kvalitet. Men det betyder inte att det bara handlar om allvar – hon tycker även att det är viktigt att ha roligt och våga vara lite knasig på vägen dit.

Hon gick sin första STOTT-pilatesutbildningen redan 2004 och blev snart en av Sveriges första Fullt Certifierade STOTT PILATES Instructors. Sedan dess har hon fortsatt att utbilda sin inom olika specialområden som fascia, skolios, rehabilitering efter bröstcancer, bäckenbotten, graviditet, mammaträning och träning under klimakteriet. Hon har också utökat sin kunskap inom andra områden som yoga och livsstilscoaching.

Förutom pilates har hon en bakgrund som elitgymnast och professionell dansare. Det är tydligt att rörelse är hennes passion.

Pilates blir allt mer populärt som både förebyggande träning och rehabilitering. Hon själv upptäckte pilates efter en allvarlig knäskada, som hotade att sätta stopp för hennes karriär som dansare.

– Efter operationen började jag träna pilates för att stärka hela kroppen. Till en början använde jag det för att hjälpa till med min knärehabilitering så att jag kunde fortsätta min dansutbildning på Balettakademien. Men snart insåg jag att pilates skulle vara  en del av min grundträning för att undvika framtida skador. Pilates blev min förebyggande rehabilitering! Om jag hade börjat med pilates innan skadan hann bli allvarlig hade jag troligtvis kunnat undvika operation. Nu fungerar mitt knä bra och det bästa med min erfarenhet är att jag kan guida andra tillbaka efter svåra skador. Få dem att kunna utföra övningar och rörelser som de tidigare trodde var omöjliga, oavsett deras träningsbakgrund.

Under åren 2007 och 2022 drev hon Studio PILATES Göteborg på fina Linnégatan. Göteborgs första kompletta pilatesstudio. 2021 såg hon möjligheterna i klubbstugan på IP i Kristianstad och satte igång en totalrenovering. Nu hittar du Kristianstads enda kompletta pilatesstudio full med pilatesmaskiner och mindre pilatesredskap i just denna lokal!

Hon drivs av att ständigt ”ge form åt en stark själ i lyxförpackning”. Du är tilldelad ett liv och en kropp, njut av det! 

Utbildningar

PILATES
💜 Fullt Certifierad STOTT PILATES® instruktör
 ISP (Injuries and Special populations)
– ScolioPilates (skolios)
– Breast Cancer Rehabilitation
– Matrix Sports Rehab (hip/knee/foot, spine & shoulder)

💜 Certifiering inom världsledande utbildningscentret inom kvinnohälsa The Center for Women´s Fitness Certifieringar inom :
– Pre-/Postnatal Pilates Specialist (gravid/mamma)
– Diastasis Recti (delade magmuskler)
– Pelvic Floor Healt (bäckenbotten specialist)
– Pilates for Menopause (klimakteriet)

YOGA
💜 Globalyoga

ART OF MOTION (fascia)
💜
Essential Slings

ÖVRIGT
– Eric Frankling Method
– Livsstilscoach

AMANDA GUNNESSON

Delägare i PILATESNU.se och Linas ”partner i crime”. Bosatt i Göteborg.