Våra instruktörer

Hos oss handlar varje rörelse om förståelse för vad du gör så du tar ut rörelserna rätt i dina leder. Vi hämtar regelbundet ny kunskap och inspiration på workshops och utbildningar runt om i världen för att kunna erbjuda den bästa träningen för just – DIG!

LINA HÅKANSSON

Beskrivs som glad, sprallig och positiv.
Med en extrem spetskompetens och ett hököga för detaljer.

– Du lämnar ingenting på kroppen åt slumpen, säger dina kunder.
– YES! Då har jag lyckats leverera det jag vill förmedla, svarar Lina och ler

Kroppen är nämligen en helhet. Min uppgift är att ta redan på var rörelsen ”hakar upp sig” och HUR vi löser detta för dig. Det är alltid ett team-arbete mellan mig och dig som kund, där jag har kompetensen att se vilka verktyg du behöver och se till att du förstår dem. Då börjar du använda dem både i din träning och vardag. Målet är alltid att du som kund ska gå härifrån och ha lärt dig något nytt.

Tillsammans skapar vi ett långsiktigt hållbart resultat för dig!

Mer om Lina…
Med sitt brinnande intresse för kroppen har hon ett stort behov av att ständigt fortsätta utbildas, utvecklas och ta del av den senaste pedagogiken och trenderna inom pilates och hållbar träning. Detta för att kunna fortsätta leverera den mest kvalitativa pilatesträningen till dig. Lika viktigt är det att ha kul och våga vara lite knasig på vägen dit.

Första STOTT-pilatesutbildningen tog hon 2004. Innan dess har hon bl.a. en bakgrund som elitgymnast inom Rytmisk Gymnastik (C4-gymnasterna) och professionell yrkesdansare (Balettakademien Göteborg). Genom året har hon skaffat sig ett flertal specialistutbildningar som ISP (Injuries and Special populations) och ScolioPilates (skolios), rehabilitering efter Bröstcancer samt byggt på med parallella branscher som Livsstils Coaching och Yoga.
Som du förstår så brinner hon för att se dig som en helhet!

Pilates sprider sig snabbt både som förebyggande träning och rehabilitering. Själv upptäckte hon pilates efter en knäskada som krävde en stor operation och risk för slutet på karriären som proffsdansare.

– Efter operationen började jag träna pilates för att stabilisera hela kroppen. Till en början använde jag träningen för att maxa min knä-rehabilitering då målet var att kunna fullfölja min utbildning på Balettakademien. Ganska snart insåg jag att träningen skulle förbli en del av min grundträning för att undvika framtida skador. Pilates blev min prehabilitering! Om jag hade börjat med pilates innan knäskadan hann bli så allvarlig hade jag troligtvis kunnat undvika operation. Nu fungerar mitt knä bra och något av det bästa med mitt jobb och min erfarenhet är att få guida andra till ett rörelsemönster som får dem att utföra både övningar och rörelser som de trodde var omöjliga, oavsett träningsbakgrund.

Mellan åren 2007-2022 drev hon Studio PILATES på Linnégatan i Göteborg. 2021 såg hon möjligheterna i klubbstugan inne på IP och satte igång en totalrenovering. Idag hittar du stans enda kompletta pilatesstudio full med pilatesmaskiner och mindre pilatesredskap i just denna lokal!

Hennes basutbildning är Fullt Certifierad STOTT PILATES® instruktör samt det världsledande kvinnohälsa-utbildningscentrets The Center for Women´s Fitness Certifieringar inom :
– Pre-/Postnatal Pilates Specialist (gravid/mamma)
– Diastasis Recti (delade magmuskler)
– Pelvic Floor Healt (bäckenbotten problematik)
– Pilates for Menopause (klimakteriet)

Hon drivs av tanken att bygga upp sig själv som ”en stark själ i lyxförpackning”

MY BERTEUS

INSTRUKTÖR